Nostalgi

Jag stannade hemma idag också. Pratade med mamma och hon såg ingen anledning alls till att gå till jobbet när jag mår såhär. Synd att chefen är som hon är bara, hon gör mig ledsen när hon inte tror på mig.

Idag, precis som igår, ligger jag i soffan och tittar på Astrid Lindgrens filmer. Åh, vad jag älskar de.
Igår tittade jag på Tjorven, Båtsman och Moses och Tjorven och Mysak. Idag har jag tittat på Tjorven och Skrållan, Alla vi barn i Bullerbyn och håller just nu på att se Mer om oss barn i Bullerbyn.
Nostalgi, eller vad?
Jag skrattar, gråter, ryser och myser. Gud vad jag saknar att vara barn.

Nu är det exakt en vecka tills mamma, pappa och Linda kommer. Jag längtar såå!!
Har fått reda på att jag och Robin inte är bjudna till den där 50årsfesten som vi trodde. Det var bara vuxna som var bjudna. Vuxna.. Haha. Jag räknade in oss i den kategorin, men vi hör antagligen inte dit. Haha. Men det gör inget, för då får jag en kväll extra tillsammans med min familj. Wiho!!

Nu ska jag lägga mig i soffan igen, med min frukt, mitt nässpray och mina näsdukar. 
Astrid Lindgren for the world.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar.


Att vakna till denna vintervärld var en stor chock för mig. Det snöade massor och vi fick säkert en 3cm totalt.
Men mysigt är det allt, eller var... Det mesta har smält redan, vilket inte var så oväntat.
Katterna fick i alla fall uppleva sin första snö, svårt att avgöra om det var populärt eller inte. 

Idag har jag mått ännu sämre, har varit såå snorig och haft jätteont i halsen och i huvudet. Helt hängig. Usch. Egentligen borde jag vara hemma från jobbet imorgon också, men det lär väl inte vara så populärt antar jag. Det är nog bättre att jag sticker dit och gör mitt bästa och smittar ner de andra. Det är väl det som krävs för att man ska bli trodd på.

Min dag har bestått av en massa sovande, diskande och tre timmars Saltkråkan. Vart har tiden tagit vägen?

Fy fan vad jag hatar henne

Idag är jag hemma från jobbet. Robin var hemma redan igår, han har fått något virus som nu (oväntat) också har smittat mig. Ont i halsen, förkyld, känner mig febrig och matt i kroppen. Usch.
Kul att man får dåligt samvete när man ringer jobbet och berättar att man är sjuk. ÅH!!

Nu ska jag och Robin i alla fall äta frukost. Resten av dagen kommer bestå av en massa vilande, tv-tittande och sovande. Ska nog lösa något korsord också ^^ Har blivit värsta nörden. 

Om bara lite mer än en vecka kommer mamma, pappa och Linda. Åh, vad jag längtar! Då har jag precis fått min lön också :D Tror att jag ska ta dem till Yaya's faktiskt. Sen kanske det blir en liten shoppingrunda om vi hinner?, eller vad säger du Linda?

Jaha...

Ännu en helg är förbi. Herregud! Har jag verkligen haft någon helg överhuvudtaget?
Min mobil har varit avstängd hela dagen igår och idag, inte haft något batteri. Dessutom så har jag inga pengar på mobilen.

Till syster Linda: Jag läste precis ditt sms, men jag har som sagt inga pengar och kan därför inte svara + att jag är rädd att du sover nu, vill inte ringa o väcka dig :)

Soooooo.. Igår direkt efter jobbet, skulle vi hem till en av Robins arbetskompisar. Några från hans jobb skulle träffas, käka raclette och dricka lite. Var himla trevligt. I alla fall tills ca klockan 10, när Robin blev för full, så att jag fick ta hand om honom.
Piiiinsaaamt.

Vi sov hemma hos dem, eftersom jag inte kunde rubba den däckade. Idag har vi bara käkat en massa onyttigheter och kollat film. Jag har varit duktig och tränat pilates idag. Duktig! :)

Nähä, om man skulle ta vara på den extra timmen och gå och lägga sig.

Aha, work work.

Bloggar från jobbets dator nu. Har paus i en kvart till så jag tænkte passa på att skriva ett litet inlægg.
Børjade klockan sju imorse. Jobbigt att gå upp tidigt idag, men tænk så skønt det blir att få komma hem i tid!! Att få sluta redan klockan tre! Oh, god.

Efter jobb ska jag åka direkt till sats. Ska sola och sen kolla vad de har før timmar att erbjuda i eftermiddag. Robin slutar inte førren klockan sex, och ska sen direkt och træna, så jag kan ju lika væl passa på att træna jag också.

Jag børjar bli førkyld igen. Eller rættaresagt har jag varit småførkyld i snart två veckor nu. Lagom slitsamt att vakna upp med tæppt næsa varje morgon. Bah.

Detta blev ett lagom flummigt inlægg med ointressant information. Men skit i det.
Nu dunkar det i hela jævla taket. Vad hænder dær uppe hos bagarna egentligen?..


Äntligen!

Äntligen har vi bestämt när mamma, pappa och Linda ska komma hit. Har varit massa problem hit och dit, en kunde inte den helgen, jag kunde inte den, den andra kunde bara den. Och ja. Till slut kom vi fram till att den sjätte blir bäst. :D
De kommer sent på torsdag kväll, eller natt, och stannar tills på måndagen. Wiho. På lördagen ska jag och Robin på 50årsfest i Moss, så då får dom klara sig själva. :(
Längtar jättemycket efter dem. Ska bli mysigt att få hit dem igen. De har ju inte varit här sen jag började jobba.

Börjar klockan 10 idag, precis som igår. Jobbig dag som fan. 10-19. 8,5 timmes arbete på United är fanimej inte att leka med. Är helt färdig när jag går därifrån. Puh.
På lördag börjar jag 11 t.o.m... Stänger.. :/ Sen efteråt ska vi hem till Robins jobbekompis, på jobbefest. Hehe. Tyvärr börjar det redan klockan 18, och jag slutar inte förren typ 19... Men vi får komma efteråt helt enkelt. :P

Nääähäää.. En tandborstning och lite tv-tittande innan man ska dra kanske?..

No words...

Är på himla konstigt humör idag. Ena sekunden är jag jätteglad, andra sekunden vill jag bara gråta.
Småsaker kan få mig att flippa och jag vill bara... jag vill bara... hem till Klippan.


Mrs Lonely

Det är jag det, precis i detta ögonblick.

Yaya's var verkligen jättebra. Var där med trevligt folk, vi åt massvis med god mat, drack gott och fick oss en del skrattanfall under besöket. Tyvärr var det inte så många av alla på UB som kom. Vi var bara ... 14 tror jag. Och chefen hade räknat med i alla fall 20. Det värsta var att vissa inte ens hörde av sig och sa om de skulle komma eller inte. Förstår inte hur man bara kan strunta i en sån sak, när man äntligen hittar på saker tillsammans, utanför jobbet. Jag har ju sett fram emot detta i över en månad, sedan vi fick veta det, helt enkelt. Menmen, alla är vi olika.

Efter Yaya's drog vi allihop hem till mig, för att mellanfesta. (Alla utom Andrea. Vart tog hon vägen?) Kom på i sista sekund att det var jävligt pinsamt att jag inte hade något att bjuda på här hemma. Så vi fick leta fram lite sprit och vin som vi hade i våra små gömmor. :) Vi var massvis med folk i vår lilla etta. Robin hade ju också bjudit hem en massa folk. Tjoho. Vi som har så många sittplatser, haha. :) Men det blev i alla fall lyckat. Folk drack och åt snacks och verkade trivas ganska bra.

Vid tolvtiden bestämde vi oss för att gå vidare. Robin och hans gäng var lite mer speedade än vad mitt gäng var. Vi hade ju jobbat på dagen. Jag tänkte såklart hänga med ändå, vad skulle jag göra hemma själv när Robin drog ut liksom? Alla gick vi tillsammans, jag och mina tjejer lite bakom Robin och de andra. Som vi alla visste, skulle inte mina tjejer följa med ut, men jag gick och pratade med dem medans vi ändå skulle åt samma håll. Helt plötsligt säger Jessica att Robin och de andra stack iväg i en taxi. Bara sådär.

Robin åkte inte alls taxi, säger han. Han gick. Men i vilket fall som helst, så hörde han inte av sig. Han tittade inte bak och undrade var jag var. Han ringde inte och frågade om jag var på väg, eller vad jag tänkte mig. Där stod jag, med mina tjejer och de franska bagarna. De skulle allesammans gå hem, och jag hade ju inget annat val än att göra detsamma. Man tar ju inte gärna en taxi själv efter detta... Vill inte vara en svans. Jag stack hem och har nu städat undan alla burkar, flaskor och allt skräp. Glasen är diskade och allt ser ut som det gjorde före festen. Jag har bäddat till Johan i soffan, madrassen har jag blåst upp och bäddat till Jonas. Nu är jag nöjd.

Efter något telefonsamtal har jag nu fått veta att det är mitt fel att det blev som det blev. Jag följde ju inte efter honom.

Jag vet att jag är bitter, men det skiter jag i.

I detta nu ligger jag i sängen med Johans laptop i knät, tycker att jag förtjänat det. Jag äter lussebullar trots att jag borstat tänderna, men det skiter jag i.

Detta inlägget blev fett långt, men det skiter jag i det också, för jag är Mrs Lonely.

Coffee art

Idag var jag som sagt ledig. Det har varit jätteskönt, trots att det har varit saker och ting att fixa med hela tiden.
Jag var på svenska ambassaden vid 12-tiden för att förnya mitt pass. När jag och Robin åker till Egypten måste man ha ett pass som varar i minst ett halvår efter utresa. Mitt går ut i mars. Lagom irriterande. Så idag har 420 NOK försvunnit från mitt konto. Yes, säger jag bara.
När jag kom hem började jag med hemsysslorna. Jag har tvättat, diskat och städat. Det behövdes, tro mig.

Johan, en kompis till mig och Robin, kom hit ikväll och ska stanna här tills på söndag. Trevligt :)
Nu sitter de och spelar något spel tillsammans med några andra kompisar på nätet. Johan sitter på min dator, för att han och Robin ska kunna se på varandras skärmar eller något. Därför fick jag sitta på Johans bärbara. Hihi. Jag tycker det är skoj med bärbara datorer, det känns så hightech på något vis. Nu skrattar ni säkert åt mig, för att ni allihopa redan har bärbara datorer, men jag har aldrig haft någon. Så det så! :)

Sängen är renbäddad med nytvättade lakan och den ser mer än inbjudande ut. Ska trots allt gå upp kvart i sex imorgon bitti. Jobbar 7-15 imorgon. Sen på kvällen ska vi ut och äta på Yaya's med jobbet. Fan vad trevligt det kommer bli! Har verkligen sett fram emot det. Om ni någon gång kommer till Oslo. Gå och ät på Yaya's! Världens mysigaste thailändska restaurang, med supergod mat.

Efter Yaya's tänkte jag bjuda hem alla som är sugna hem till mig, på förfest, för att sedan dra vidare ut och göra Oslo livat. :) Hoppas alla är på. Robin har också bjudit hem lite vänner, så vi blir ett kanongäng i så fall. Haha. I vår stoooooora lägenhet med sååååå många sittplatser. Hahahaha.

Frågan är om jag kommer kunna sova ordentligt inatt. När vi kollade på film nyss, somnade Johan i soffan. Han snarkar sjukt högt, haha. Jag som är van vid att ha det så tyst omkring mig när jag sover. Varken jag eller Robin snarkar något särskilt. Andas bara lite högre när vi är förkylda, typ. :)

Aja, det lär vi märka. I värsta fall får jag väl lägga en kudde över Johans huvud. :P

Over and out.


Det är sånt här jag kämpar för. Ibland lyckas jag. Oftast inte.

thursday

Okej, då blir det första stängningen idag. Lite nervöst är det allt, men jag hoppas jag har allt under kontroll. Har skrivit en liten kom-ihåglista som jag ska ha med mig, där det står saker jag måste komma ihåg att göra under kvällen. Iris jobbar ju ända till sju, så då jag har chansen att ta hjälp av henne så länge hon är där. Det här kommer gå utmärkt!

Kurry bajsar i badkaret. Det är mindre trevligt. Det har gått från att vara "någon gång då och då", till varje morgon! Lagom slitsamt att behöva fya honom och stänga in honom på toaletten varje morgon.
Kom ihåg! Måste köpa fy-digspray.

Ikväll slutar jag runt nio-tiden hoppas jag. Om det inte tar allt för lång tid med uppgöret... Sen är jag ledig imorgon! TJOHO! Men jag ska tvätta som vanligt. Haha. Det gör jag alltid på mina lediga dagar...

Nu måste jag ta mig i kragen och ringa till skattekontoret, för typ.. femte gången? De har stora problem alltså. Suck!
Skriver ikväll om jag orkar. :)

Godmorgon!

Vaknade av ett samtal från jobbet. Tjoho.
Ska jobba 11-19 idag istället, för Jonas är sjuk fortfarande.
Ganska skönt faktiskt, att slippa stängningen idag. Kanske slipper jag den imorgon också?
Å anda sidan vore det skönt att bli av med första stängningen någon gång, så man lär sig att det inte är så jobbigt som man tror.
Nog om det.

Nu har jag i alla fall kommit upp ur sängen, två timmar tidigare än planerat (även om jag inte kan sova så länge, tänkte jag ligga och dra mig ända till elva, hihi). Dags för lite frukost kanske? Njä, börjar dagen med några saffransbullar, som jag och mamma bakade när jag var hemma, och ett glas oboy. Perfekt start på en onsdag.

Förresten så saknar jag min syster.


Grattis liksom...

Höjden av trötthet, det är fan när man somnar på bion... Fan vad pinsamt...
Och inte var det någon lugn, romantisk, "lätt-att-somna-till-film" inte. Nejdå, Tropic thunder var vi och tittade på.
Jag försökte verkligen hålla mig vaken. Sådär, ni vet, när man verkligen får anstränga sig för att hålla ögonen öppna, trots att det inte går. Ögonen var extremt torra och huvudet trillade i princip ner i knät på mig en gång i minuten.

Imorgon får jag i alla fall sova ut, börjar inte förren 13.00. Jag ska ha min allra första stängning imorgon, ensam... Utan någon som vet hur allt ska gå till. Hjälp. Det borde gå bra, har ju varit där frivilligt någon extra kväll för att "vara med" när någon annan stängt, mest som en liten repetition liksom.
Men nervöst är det i alla fall, ska stänga både imorgon och på torsdag.

När jag tänker efter kommer jag nog inte få sova ut ändå. Har ju trots allt två katter som vaknar på morgonen, när Robin går hemifrån. Då vill de minsann inte sova! Då ska dom upp och klättra på en, slicka på en, jama på en, lägga sig på en, trycka sig mot ens ansikte.. "VAKNA! VAKNA!" Men det är mysigt...

Godnatt!




flæskesvær

Blev ett litet uppehåll bland inläggen ser jag, men sånt är livet.
Jag har haft en himla härlig helg hemma i Skåne tillsammans med mamma och pappa, det är därför jag inte skrivit något.
Har inte suttit vid datorn något på hela helgen känns det som. Jag har faktiskt inte gjort någonting alls.
Hela helgen har jag spenderat tillsammans med mamma och pappa, hemma.. Vi har lagat god mat, varit ute och gått långa härliga promenader, njutit av varandras sällskap, och.. ja.. Inte alls mycket, som sagt..

Idag var det en sån där jobbig dag på jobbet. En dag som man verkligen inte vill vara där. Allt kändes jobbigt och alla bara suckade och klagade och skrattade åt varandras elände. Jonas var sjuk, så både jag och Iris fick stanna en timme extra. Fy tusan, vilken dag.
Nu har jag precis kommit hem från jobbet, sitter och äter lite flæskesvær och dricker juice. Robin tycker jag är vidrig som kan äta det. Jag lärde mig äta det när jag var liten, av mamma o pappa. Varje skolavslutning åkte vi till Tivoli i Helsingör och åkte massa karuseller och hade det skoj. Då åt vi flæskesvær. Mamma sa till oss, att om vi äter det för fort, så kan vi tappa andan. Det värsta är, att ibland tycker jag att jag får himla svårt att andas när jag äter... Psykiskt?
Är det bara jag som tycker det är gott med flæskesvær?

Chefen ringde nyss. Det är ännu en tjej som sagt upp sig. Det har varit lite mycket strul på sistonde, man börjar undra...
Borde det inte tändas en varningslampa snart?.. Kanske är det dags att ändra på något, för att få behålla sina anställda?..

Sååå, istället för att jobba 7-14 imorgon, ska jag jobba 9-18 ( ! )
Lovely.



Snart är det dags att byta om, om en halvtimme bär det av mot Sats. Jag och Robin ska på spinning. Abba special, hette timmen. Fan vad gött att spinna till en massa Abba-musik! Pepp eller vad?
Imorgon är det aerobic och mage&rygg som gäller. Ska bli gött som fan.


fan vad jag skriver...

Men jag kände precis värsta Saltito-saknaden. Hittade bilder från uppbyggandet av scenen i våras....

Jag saknar mina ledare, jag saknar mina dansvänner, jag saknar mina barn. Jag saknar Saltito.












Trött och frusen

Fy vad det regnade när jag skulle gå till Robin. Och inte hade jag tid att springa upp igen för att hämta paraplyet heller. Nej, där gick jag med sjalen runt huvud och hår, som en muslim... Ett tappert försök för att hålla mitt nyplattade hår platt. Lyckades ju sådär.

Turen på Akershus slott, som skulle vara en spökvandring, visade sig vara en helt vanlig guidad tur genom några av slottets rum. En guide berättade lite gamla historier om vad rummen användes till förr i tiden och lite allmänt om kungar och så. Intressant, men inte vad man väntat sig av en "spökvandring".

Nu ska jag faktiskt börja packa. Hann inte med det innan... Råkade somna lite i sängen och sen råkade jag hamna i soffan framför tvn och Friends, innan jag skulle iväg.

IH! Becks ska nog komma till mig imorgon och sova över hos mig. Vi ska bara snacka en massa skit och mysa och umgås precis som förr. Saknar henne något fruktansvärt. Det finns ingen som jag kan prata med på det viset jag kan prata med Becks.





Förresten så har jag sjuk träningsvärk i magen.

Dancing in the moonlight

Ännu en dag på jobbet avklarad, utan några större problem.
Pratade med chefen idag och bad om ledigt. Jag och Robin ska åka till Egypten den 9e december, är det tänkt. Stannar där i en vecka.
Tänkte först ta ledigt i två veckor och sedan vara hemma över julen, men chefen gav mig bara en veckas ledighet verkade det som. Hon vill att jag ska jobba minst fram till den 23e... Kul... Jag vill fan hem senast den 22a. Mah.

Trots chefens stränga bud, tycker jag väldigt bra om henne. Efter jag och Iris slutat jobba, kl. 14, stannade vi i personalrummet och snackade skit med chefen medans hon målade om väggarna. En fin blå vägg, med moln, träd, gräs och blommor. "Så føles det som om vi sitter utomhus når vi er på pause. Så deeeilig!"
Vi satt iaf kvar till kvar över tre. Haha. "Fan, vi missade bussen.." "Fan, vi missade den här också!" "Jaha... denna också.. då tar vi väl nästa då.."

Nu ska jag börja packa lite tänkte jag. Åker hem till Skåne imorgon efter jobb. Ska bli mysigt. Robin stannar kvar i Oslo den här helgen. Så det blir en lugn och skön helg hemma hos mamma och pappa. De hade inget direkt planerat heller, så det blir väl typ tv-tittande, lite korsord och bara massa mys.

Ikväll, klockan sex, ska jag befinna mig utanför Robins jobb. Han slutar då och vi ska på spökvandring med hans jobb på Akershus slott. Ska bli spännande att se hur det är. Det sägs att det finns riktiga spöken där.. buuuuhuuuuu... :)


Duuuktigt!

Idag slutade jag klockan två. Visst är det slitsamt att gå upp halv sex på morgonen, men det är fan värt det!
Att sluta klockan två är riktigt skönt, det känns som om man har en hel dag kvar efter jobb.

Efter jobbet åkte jag hem, röjde upp lite i lägenheten och bytade sedan om för att gå till Sats.
Jag tog två träningspass efter varandra. Aerobic och sedan MageRygg. Aerobicen var jätteskoj, och MageRygg känns verkligen nu efteråt. Nice. Detta ska lätt bli en tisdags-tradition :)

När jag kom hem från träningen gick jag och handlade till kvällsmaten. Hade visserligen rester från igår (ris&tonfisklåda), men jag var såå sugen på tacos. Ris&tonfisklådan får vänta tills imorgon.
Robin kom hem lite över sex, och då var bordet dukat och maten var färdig. Diskat hade jag också hunnit med. Känner mig riktigt flink :)

Har en jäkla reklamlåt på huvudet...
"Var tredje søk er gratis, gratis, gratis. Var tredje søk er gratis på 2100..."
För fan!


Sommar, brun, glad. Åh!

Då var man på det igen...

Det var åtminstone några som var intresserade av mitt liv här i Oslo, så jag ska försöka ännu en gång att hålla bloggen vid liv.

 Idag hände en ganska rolig sak på jobbet. En dam jag nyss tagit betalt av i kassan, kom fram till mig
"Undskyld.. Jeg må bare spørre om en ting..."
"Absolut, vad lurer du på?"
"Vad for noen speciell skole har dere gått på? Dere er så mye bedre på service enn de andre.."
"Ehm.. En helt vanlig skola som alla andra.." , svarar jag och ler stort.
 "Ååhja..." säger hon, ger mig en förvånad blick och går tillbaka till sitt bord.

Jag blev så himla glad och nästan lite generad. Det värmer så mycket när man får positiv kritik från sina kunder, och inte bara från chefen eller andra på jobbet.



återfall...

Hej igen!
Funderar skarpt på att börja blogga igen. Hur låter det, tycker ni?
Jag känner att jag inte har så mycket bättre för mig, och det är många som klagar på att de inte vet vad jag gör och vad som händer här uppe i Oslo.

Så, nu är min fråga...
Hur många vill att jag ska börja blogga igen?