Påskfint

Jag har köpt tre små buketter med gula tulpaner och satt ihop till en stoooor bukett. Fint nu till påsk tycker jag!


Ursäkta oredan

Jag bygger om :)

Se på mig

Idag jobbade jag ute på Bygdøy mellan 12 och 18. Det är trevligt att få lite omväxling och inte bara jobba på samma ställe alltid, även om jag känner att kroppen behöver vara lite ledig och få vila.

När jag kom hem var det dags att laga mat och fixa till lite här hemma, för klockan åtta väntade vi gäster. Har haft förfest här hemma ikväll, och de andra har precis stuckit ut. Jag stannade hemma för att jag tyckte att det kunde vara skönt med lite lugn och ro. Kände inte alls för en kväll ute på stan.

Så nu är vårt soffbord fullt med en massa ölburkar och vinflaskor och allt vad det nu är här står. Jag sitter och blundar samtidigt som jag skriver för att jag är så trött. Dags att sova då, antar jag. Dock är jag ganska förvånad över hur bra det går för mig att skriva med stängda ögon. Nu hade Birgitta blivit stolt över mig, eller hur Linda?

Imorgon ska jag åter ut på byyyygden och jobba. Börjar 11.30 imorgon och jobbar till ca 19. Joooodå, så atte....

Godnatt!

jag vill också

Fick ett klagomål, från en av mina bästa vänner, om att jag uppdaterar för sällan. Det kan jag kanske hålla med om, men vad tusan ska jag skriva om?

Det är väl ingen som bryr sig om att det har snöat hela dagen i Oslo idag, när man efter flera dagar med soligt väder var inställd på vår? Och det är väl ingen som vill höra om vad som händer på mitt jobb en vanlig dag, om den äckliga gamla gubben som vill bjuda mig på middag? Vill någon veta vad jag och Robin gör om kvällarna, när vi i stort sett gör detsamma varje kväll? Någon kanske vill läsa om.. ehm.. min träning?...

...För någon intressant bloggare är jag inte. En sån där som skriver om tankar och funderingar om viktiga saker här i livet. Jag är ingen sån människa... spekulerare alltså. Tyvärr. Jag hade gärna skrivit om mobbing, otrohet, svält, vattenbrist, krig och andra viktiga saker, men jag kan inte. Jag får inte fram något när jag väl ska fundera. Jag är väl ingen smart person, antar jag.

Något jag tycker är viktigt att få fram just nu, är att jag saknar livet hemma i Klippan. Eller, egentligen saknar jag väl livet hemma i Klippan, så som det var förut. Då när vi gick i skolan och alla fanns där. Det är väl den drömbilden jag fortfarande har kvar i huvudet. Nu har alla vänner rest åt varsitt håll och mina systrar har egna familjer. Alla bekanta man saknar så mycket finns inte tillgängliga alltid, när man behöver dem. Det spelar nog ingen roll om jag bor i Oslo eller i Klippan, för det finns ju inget som säger att jag hade träffat vänner och familj oftare om jag bott i Klippan, än vad jag gör nu när jag bor i Oslo. Eller?

Min syster är hos mamma och pappa i helgen. Det vill jag också vara. Tillsammans med allihopa. Mysiga kvällar med tv och prat. Jag vill ligga i sängen med mina systrar och min mamma, bara ta det lugnt och prata och skratta, så som bara vi kan. Jag vill äta popcorn med pappa.


Tidigt som fæææn

Sitter på jobbet nu. Var hær lite tidigare æn vanligt idag, då den tidiga bussen var førsenad och kom precis nær jag var några meter ifrån hållplatsen. Jag blev lite stressad, då jag trodde det var "min" lite senare buss, och sprang de sista meterna før att hinna med. Nu sitter jag hær med lång næsa. Hehe.

Detta ær åttonde dagen jag jobbar i stræck nu. Jobbade måndag-søndag førra veckan. Den hær veckan jobbar jag måndag-fredag, sen åker jag till Sverige. Ska bli sååå skønt. Då har man jobbat 12 dagar i stræck och kænner sig førtjænt till en ledig helg hos mamma och pappa.

Snart åker min syster och hennes lilla familj på semester, de gottegrisarna. Jag vill också. Fan också. Har tænkt ringa henne flera gånger i helgen, men alltid har det kommit något i vægen. I feel soo stupid. Hoppas jag hinner ringa henne idag!

Hej, svej.


Lördagen lite kort

Helgen har faktiskt varit ganska hektisk, känns det som. Jobbade både fredag och lördag, vilket gjorde en jäkligt sliten. Efter jobb på lördagen gick jag, Iris och Filippa och småshoppade lite på CC Vest. Efter det åkte vi hem till mig och lagade mat, tagliatelle med spenatsås. Det var, helt ärligt, något av det godaste jag ätit på länge. Tro det eller ej.

Efter maten drack vi lite vin och duschade och gjorde oss redo för kvällens festligheter. Jessicas och bagarnas inflyttningsfest. Vi kom inte hemifrån förren klockan elva på kvällen, tiden gick så otroligt fort!
Hos Jessica träffade vi även vår gamle vän Jonas samt hans vänner, vilket var väldigt trevligt. Tyvärr gick Filippa hem ganska tidigt. Eller ja, det gjorde kanske jag också? Tidigare än vanligt i alla fall. Var väl hemma vid tre-tiden.

Eftersom jag hade jobbat hela helgen och inte fått någon ordentlig sömn, så sov jag till halv ett igår. Nice! :)


Yum! Det är iofs inte det lättaste att få den här rätten att se aptitlig ut på bild.


Filippa sminkar sig och Iris ser allmänt söt ut. Puss!


Det är väl tradition med en knasig Emelie-bild från alla fester?


Jessica, Iris och jag. HALLÅ gravidmage. :) Som sagt, Filippa hade tyvärr redan försvunnit när bilden togs.

05.50

Att gå upp 05.30 på en lördag, är fan ingen höjdare. Man känner sig inte helt mänsklig.
Det är väl i princip det jag hinner skriva just nu. Sitter och äter två mackor med björnbärssylt. Sen är det tandborstning som gäller och sen vidare till jobbet.

Haaadeee.

Efterbilder

Efter städningen!


obs! jag lagar mat :)



Nåja, lite bättre blev det allt :)
PUH!

Lortgrisar är vi allihopa...

Fy... fan... säger jag bara, vad här ser ut. Såhär illa har det inte varit på riktigt länge. Jag vill knappt inse att det är jag som bor här. Haha. Idag är jag i alla fall ledig från jobbet, så jag ska storstäda hela lägenheten och göra den sååå fin.

Det finns små anledningar till varför det ser ut som det gör här.
1. Robin kom hem från en långhelg i Idre i måndags, och därför ligger hans packning lite huller om buller här hemma. Pjäxor, skidor, kläder, resväska...
2. Jag tvättade igår och det hänger en massa tvättade kläder på tvättstället + att det ligger torktumlade strumpor o underkläder i en stor IKEA-kasse.
3. Ingen av oss har orkat diska (okej, det VAR min tur) på flera dagar, och ett stort berg har vuxit fram i köket. Dessutom har vi en massa pantflaskor som måste pantas.
4. Igår efter min dusch, har någon av katterna hoppat i det fortfarande våta badkaret med kisslåde-sandiga tassar och det ser inte liiiite skabbigt ut. USCH!

Den stora sanningen är... Vi är alldeles för lata. SKÄRPNING!

Hur pinsamt det än är, och hur äcklade ni än kommer bli, så ska jag lägga upp bilder på det. Detta är för att pusha mig lite till att städa upp skiten. Annars kanske jag "råkar" glömma bort något. Alltså. Här kommer de vidriga före-bilderna. Och om några timmar kommer förhoppningsvis de lite trevligare efter-bilderna.


FÖRE STÄDNING!